fbpx

Забременяване инвитро при синдром на Търнър?

синдром на търнър

Една доста тежка тема за съжаление, а именно как стоят нещата с репродуктивното здраве при синдром на Търнър.

Възможните сценарии за бременност при синдром на Търнър

Ако трябва да сме честни има два подхода. Първият, който е до известна степен и експериментален, е още в млада възраст – 12-13 години, ако могат да се извадят яйцеклетки и яйчникова тъкан. Това може да позволи бъдещо забременяване със собствен биологичен материал. Както казах този подход е по-скоро експериментален все още. Другият, по-класически подход, който се прилага си е стандартна донорска програма.

Но най-големият проблем при синдром на Търнър не е зачеването, а самата бременност. Когато имаме Търнър, на първо време трябва екип от специалисти да прецени какъв е рискът за жената. При Търнър самата бременност крие сериозни рискове за здравето на жената. Например има много неприятен сценарий на дисекация на аортата – това е много тежко състояние. Също така има риск от хипертония и не само. По тази причина много е важно да се прецени до каква степен организмът на жената би могъл да се справи със самата бременност.

За всеки, който има желние за личен коментар, може да се свърже с д-р Владимиров в неговия Linkedin профил или с клиниката на нашата страница с контакти.

Разберете за най-новите изследвания и иновации в инвитрото

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Вижте още интересни статии и новини:

Последвай Телеграм канала
на Инвитро клиника „София“!

Ще споделяме полезна информация и последните иновации в инвитрото. :)