fbpx

Фондацията Лайънс клуб „Свети Йоан“ София с настоящ президент Явор Владимиров

Лайънс клуб „Свети Йоан“ е създаден през 2008 г. година в гр. София като част от Международното Лайънс движение. Двадесет мъже с добро име, обединени от идеята да помагат на обществото са в основата на създаването му. Структурата на Лайънс клуб „Свети Йоан“ е изградена съгласно изискванията на Международната асоциация на Лайънс клубовете, като членовете на клуба избират ръководство с едногодишен мандат.

Президент от 2020 г. насам е доктор Явор Владимиров – медицински директор на Инвитро Клиника София. Основната цел на българския клуб е да работи в полза на обществото и на нуждаещите се. Фондацията се занимава с превенцията и борбата с очните заболявания, глухотата, диабета, подпомагане на даровити деца и такива в неравностойно положение. През годините са реализирани множество благотворителни инициативи в следните направления:

  • дарения на медицинска техника и консумативи за борба с детски заболявания (церебрална парализа, булозна епидермолиза, замяна на стави)
  • подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми
  • подпомагане изграждането на детски ресурсни центрове за работа с деца, страдащи от епилепсия и аутизъм
  • подпомагане на даровити деца
  • провеждане на безплатни очни прегледи за деца
  • опазване на околната среда

Средствата за осъществяване на благотворителните инициативи на клуба се набират посредством провеждането на благотворителен коледен бал, дарения от членовете на клуба и съмишленици.

Разберете за най-новите изследвания и иновации в инвитрото

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Вижте още интересни статии и новини:

Последвай Телеграм канала
на Инвитро клиника „София“!

Ще споделяме полезна информация и последните иновации в инвитрото. :)