fbpx

Каква е подготовката преди една инвитро процедура?

Инвитро процедурата е планова дейност. Тя се планира във времето, като неизменна част от процеса, разбира се, са една група от изследвания. Или казано иначе – има си много специфична подготoква за инвитро процедурите, която е наложително да се съблюдава стриктно.

Изследвания при подготoква за инвитро?

Първото изследване, което е важно да се проведе е определянето на яйчниковия резерв. Това изследване се прави по време на менструален цикъл. Изследва яйчниковата структура, молеровите фоликули, обем на яйчника и кръвоснабдяването. Освен това се проследяват и хормони като мюлеров хормон инхибин Б и FSH. Въз основа на резултатите и определянето на яйчниковия резерв специалистът решава какъв протокол за стимулация да предприеме и с каква доза медикаменти да стартира самата стимулация. Обикновено са необходими и други изследвания като вирусология при двамата партньори както микробиология и цитонамазка при жената. Много е важно да се направи и семенен анализ при партньора. Понякога в самата фаза на подготовка прилагаме и контрацептиви, само в един цикъл. Те имат за цел да профилактират образуването на функционална киста и да синхронизират растежа на малките фоликулите, така наречените антрални фоликули. 

Защо се правят тези изследвания?

Има различни протоколи за подготовка на процедурата инвитро, но в крайна сметка, колкото по-наясно е специалистът със състоянието на пациента, толкова по-успешна е самата процедура инвитро. Тя включваща стимулация, изваждане на яйцеклетка, оплождане и респективно връщане на ембрионите в матката. Това е така наречения ембриотрансфер. Важно е да отбележим, че с напредването на технологиите и научната и медицинска практика процесът за подготовка се модифицира и подобрява, за да се подпомогне увеличаването на успеваемостта при колкото се може повече пациентИ

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вижте още интересни статии и новини:

Последвай Телеграм канала
на Инвитро клиника „София“!

Ще споделяме полезна информация и последните иновации в инвитрото. :)