fbpx

Подготовка за ин витро процедура – какво трябва да знаете?

подготовка за ин витро - ин витро клиника софия

В тази статия ще коментираме по-подробно подготовката за една ин витро процедура. Ще разберете какво включва тази подготовка и защо е от голямо значение.

Основни приготовления

За да сте стигнали дотук, предполагаме, че вече сте извървели пътя на психологическа, информационна и друга подготовка. Избрали сте екип и клиника, на които имате доверие за това важно изпитание, направени са необходимите изследвания, поставена е диагноза. Респективно вече сте пристъпили към лечение посредством ин витро методиката.

В предходния цикъл се правят определени изследвания и когато настъпи менструацията при жената от втория или третия ден на цикъла, се започва така наречената стимулация. Тя е средно 10-12 дни. Поставят се подкожни инжекции всеки ден. През няколко дни се наблюдава на ултразвук динамиката на растежа на фоликулите и севзима хормони, за да се контролира процесът. Когато фоликулите и хормоните достигнат определени параметри, се прави така наречената фоликулярна пункция. Това ще рече изваждане на яйцеклетките.

Трябва ли да си взимате отпуск

Споменах, че обикновено активната фаза е между 2 и 3 седмици. Някои хора по време на стимулация взимат свободни часове, ако живеят близо до клиниката. Но попринцип за процедурата по взимане на кръв и ултразвуков преглед се отделя няколко часа. Трябва да имате предвид и че самата процедура на преглед и взимане на кръв някой път се налага и изчакване. След това има необходимост от прилагане на медикаменти.

Най-новите технологии и методи за лечение ин витро – път на развитие

Една важна бележка, която считаме, че трябва да добавим, въпреки че е по-скоро част от диагностиката на проблемите. Имаме предвид последните тенеденции и постижения в генетиката и тяхното приложение при подготовка за ин витро процедури. Те в голяма степен определят посоката на развитие на репродуктивните технологии в момента. Това включва в особено голяма степен преимплантационната генетична диагностика. Чрез нея се установява дали генетичният код в ембриона е нормален и дали някой от ембрионите има генетично отклонение. Преимплантационната генетична диагностика има най-вече диагностична стойност. Тя спомага за установяването на проблемите и предприемане на възможно най-адекватно последващо лечение.

За всеки, който има желние за личен коментар, може да се свърже с д-р Владимиров в неговия Linkedin профил или с клиниката на нашата страница с контакти.

Разберете за най-новите изследвания и иновации в инвитрото

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Вижте още интересни статии и новини:

Последвай Телеграм канала
на Инвитро клиника „София“!

Ще споделяме полезна информация и последните иновации в инвитрото. :)