fbpx

Научен принос

Вижте книгата „IVF технологии и безплодие - настоящи практики и нови перспективи„ с научен редактор д-р Явор Владимиров

д-р Явор Владимиров е първият български специалист в инвитро технологиите, под чията редакция се издава книга с автори от различни държави.

Тази книга ще повиши знанията и разбирането на читателите за лечението на безплодието с помощта на инвитро технологиите.

Книгата е от специалисти за специалисти. Редактор е д-р Явор Владимиров, като включва 9 глави от автори от 9 различни държави от целия свят.

Издател е IntechOpen, които са световни лидери в публикуването на научна литература със свободен достъп, с над 3900 рецензирани книги във всички области на науката, технологиите, инженерството и математиката.

Развитието на науката и технологиите през последните десетилетия позволи на методите за инвитро оплождане да заемат водещо място в лечението на безплодието. Тази книга представя някои съвременни методи за лечение на безплодието, които са част от инвитро технологиите, с акцент върху клиничната практика. Обсъжданите теми включват анализ на спермата, стимулация на яйчниците и основни методи, прилагани в инвитро лабораториите. В книгата се разглеждат също диагностиката и лечението на имунологичния фактор на безплодието, както и връзката между безплодието и репродуктивната възраст. 

д-р Явор Владимиров

Медицински директор на Инвитро клиника „София“

Още за научния принос на д-р Явор Владимиров

Иновативен метод за яйчникова стимулация COSSESU

Това е контролирана яйчникова стимулация, която позволява посещенията за стимилацията да се минимизират до 1, което спестява време и разходи на пациентите. Методът се основава на определяне на естрон-3-глюкуронид нива в урината. Това се извършва от самия пациент в домашни условия с малък преносим апарат. Този иновативен стимулационен протокол завършва с еднократен ултразвуков преглед от специалист, както и определяне в кръвта на хормоналните нивата на естрогените и прогестерона.

„Теория за криолечението на ембриони“

Една от главните хипотези, които той разработва е “Теория за криолечението на ембриони”. Целта на проучването е да се даде логично обяснение, свързано с ползите от замразяването и последващо размразяване на ембрионите. Ползата от изграждането на тази хипотеза е, че криоконсервацията не е само технология, използвана за съхраняване на ембриони, но и метод за лечение на ембриони. Той може да подобри успеваемостта при двойки с репродуктивни проблеми.

Проучване за качеството на семенната течност на мъжете в България

Друго важно проучване в кариерата му е качеството на семенната течност на мъжкото население на България. Целта е била да се оцени репродуктивните възможности на българските мъже. 482 мъже без данни за репродуктивни проблеми са включени за целите на това изследване, като доброволците са разделени на базата на техния статус на тютюнопушене и техния индекс на телесната маса. Заключението от този експеримент е, че телесната маса оказва огромно влияние върху концентрацията на семенна течност. Тютюнопушенето няма особено статистическо влияние, но българските мъже се оказват с по-слаба репродуктивна способност в сравнение с мъжете в други страни.

Вижте някои от интервютата на д-р Владимиров

Вижте още в нашия Youtube канал:

Вижте още научни публикации и доклади

Разберете повече за д-р Явор Владимиров от неговата биография:

Последвай Телеграм канала
на Инвитро клиника „София“!

Ще споделяме полезна информация и последните иновации в инвитрото. :)