Маргарита Япаджиева – Минчева

Маргарита Япаджиева инвитро София

Старша акушерка в СБАЛАГРМ „София”.

Маргарита Япаджиева – Минчева е родена на 13 август 1975 г. През 1993 г. завършва СОУ „Христо Ботев” с разширено изучаване на биология. През 2007 г. завършва бакалавърска степен по специалност „Управление на здравни грижи и преподавател по здравни грижи” във Факултета по обществено здраве на Медицински Университет, гр. София.

Маргарита Япаджиева-Минчева е преминала обучения по операционна техника в поливалентната хирургия и миниинвазивна хирургия. Завършила е курс за усъвършенстване на работещи поливалентни операционни сестри в коремната хирургия. Водила е лекторски курсове на тема “Ultracision - принципи на действие, място в съвременната хирургия”.

В трудовия си път, Маргарита е била акушерка в Тракийски Университет, Стара Загора, Медицински център „Здравец” ООД, в ИРО и Родилна зала към ІІ САГБАЛ „Шейново”, София. Работила е като операционна сестра в коремна хирургия в Университетска Болница, Стара Загора, II ра Хирургия „Д-р Ал.Станишев” и УМБАЛ „Александровска” в София.

В свободното си време обича да танцува, да слуша хубава музика и да чете художествената литература. Член е на ESHRE и БАСРЗ.