fbpx

Консултация със специалист

Шансът за настъпване на бременност при нормални условия, когато видимо всичко е наред, е около 20-25% в рамките на един месец (един месечен цикъл). До третия месец след започването на активни опити за забременяване при приблизително 50% от двойките настъпва бременност, докато в следващите 3 месеца шансът нараства още само с 25%. Проучванията показват, че е налице 90% възможност за забременяване след опити за зачеване в продължение на една година при здрава двойка в детеродна възраст. Проблемното забременяване засяга около 10-15% от двойките във фертилна възраст. Едно от класическите определения за безплодие е ненастъпване на бременност при редовни полови контакти в продължение на една година при жени на възраст  под 35 години и шест месеца при жени на възраст над 35 години. Липсата на зачеване след този период от време е сигнал да се направят изследвания и при двамата партньори и да се потърси специализирана медицинска помощ. Важно е да се знае, че причината за ненастъпване на бременност може да бъде както при жената, така и при мъжа, а много често и при двамата партньори.

Записването на час за консултация може да стане по един от следните начини:

Часовете за първоначална консултация могат да бъдат записани само в дните от понеделник до петък.

Препоръчваме да носите цялата медицинска документация (резултати от изследвания и/или епикризи от проведено лечение на двамата партньори) с вас по време на първата консултация.

Препоръчваме ви да бъдете при нас 10 минути преди записаният от вас час. Регистрирайте се на централна регистратура, която се намира на първият етаж. Нашите медицински секретари ще ви насочат към кабинета на вашият лекар.

Последвай Телеграм канала
на Инвитро клиника „София“!

Ще споделяме полезна информация и последните иновации в инвитрото. :)