Какво е акупунктура?

Какво е акупунктура?

Какво е акупунктура?

Акупунктурата е древен метод на лечение, който се използва в страните от Далечния Изток от няколко хилядолетия. На Запад, методът става известен едва през 18-ти век, а само от около 30 години се счита за ефективна допълваща терапия. Думата “акупунктура” идва от латински език - “acus” – игла и “punctura”/от pungere/– пробождам, като буквално означава убождане с игли.

Акупунктурата представлява набор от процедури, включващи пробождане на кожата с много фини игли за стимулиране на определени точки на тялото. Клиничните проучвания показват, че може да бъде от полза за пациентите и да помага при немалък брой заболявания. В момента това е една от най-популярните алтернативни/допълващи терапии и все по-широко се използва в западните клиники, които прилагат т. н. интегриран подход в медицината.

Акупунктура в СБАЛАГРМ „София”

СБАЛАГРМ „София” предлага на своите пациенти прилагане на акупунктура като допълваща терапия при лечение на стерилитет и като средство за терапия при мигрена, хронично главоболие, функционални заболявания на нервната система, заболявания на периферната нервна система и дисменорея. Сеансите се извършват от квалифициран и опитен лекар в уютна и спокойна обстановка. Назначаването на акупунктурни сеанси като допълнение при лечението на стерилитет чрез асистирани репродуктивни методи се извършва след консултация с лекуващия репродуктивен специалист. За повече информация и записвания се обърнете към регистратурата на болницата.