fbpx

Ин витро процедура от ново поколение!

ин витро процедура

В тази статия ще коментираме една специфична ин витро процедура от най-ново поколение, която екипът на Ин витро клиника „София“ иска да развие и наложи сред колкото се може повече пациенти в България, а и в света.

Най-новите технологии и методи за лечение инвитро – път на развитие

Ясно е, че последните тенеденции и постижения в генетиката в голяма степен определят посоката на инвитро технологиите. Това включва в особено голяма степен преимплантационната генетична диагностика. Чрез нея се установява дали генетичният код в ембриона е нормален и дали някой от ембрионите има генетично отклонение. Преимплантационната генетична диагностика има най-вече диагностична стойност. Тя спомага за установяването на проблемите и предприемане на възможно най-адекватно последващо лечение.

Всъщност тази ин витро процедура, която имаме предвид е „рожба“ по-скоро на една друга тенденция, а именно телемедицината. Тя се развива все по-бурно особено след коронавируса и вкарва все повече изменения в много медицински отрасли.

COSSESSU – иновативен метод за яйчникова стимулация

Осъществяването на дейности онлайн всъщност е ключът към този нов подход за лечение на безплодието. В този контекст нашият екип съвместно с компания, базирана в САЩ, казва се Miracare, създадохме един нов протокол за контролиране на стимулацията при ин витро методиката.

Чрез него ние искаме чувствителнно да намалим посещенията на пациентите в болничното заведение. По този начин да намалим и преките, немедицински и косвени разходи. Установено е, че от 162 часа средно един пациент отделя за една ин витро процедура, която трае средно 2-3 седмици в активната фаза. Между 15-75 часа отделя само за транспорт (зависи от разстонието до клиниката) – това е едно прочуване на колеги от Ирландия. Допълнително хората отделят разходи за храна, пътуване, билети, хотелско настаняване. И най-важното за някои хора – времето. Повече за метода може да разберете във видеото по-долу.

Още по-подробно може да се запознаете с тази ин витро процедура от ново поколение в участието на д-р Явор Владимиров по NOVA news, в което споделя любопитни детайли.

За всеки, който има желние за личен коментар, може да се свърже с д-р Владимиров в неговия Linkedin профил или с клиниката на нашата страница с контакти.

Разберете за най-новите изследвания и иновации в инвитрото

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Вижте още интересни статии и новини:

Последвай Телеграм канала
на Инвитро клиника „София“!

Ще споделяме полезна информация и последните иновации в инвитрото. :)