fbpx

Ендометриоза – най-основното, което трябва да знаете!

ендометриоза - коментар от явор владимиров

В този кратък коментар ще опитаме да споделим само няколко най-важни неща за ендометриозата. Важно е да се уточни каква е степента на ендометриозата. Има четири нива на ендометриоза. Третата и четвъртата са тежките. Ендометриозата е парадоксално заболяване. Какво имам предвид? Има случаи, когато при тежка ендометриоза жените забременяват спонтанно и обратното с леки случаи на ендометриозата не се случва бременност. Затова сред лекарите е известна като заболяване на теориите. Има някокло теории, които се опитват да докажат целия проблем, но за съжаление не могат.

Възможни последици от ендометриоза

Ендометриозата има един много сериозен негативен ефект към възпроизводството. По-конкретно негативен ефект върху качеството на отделената яйцеклетка. Поради тази причина в проучванията, когато имаме случай на ендометриоза ние не ги включваме поради по-ниската успеваемост чрез инвитро процедура. Именно поради качеството на яйцеклетките. Те са с много дебела обвивка. Ендометриозата понякога активира имунната система по особен начин, който е негативен върху захващането или имплантацията на ембриона. Та, темата с ендометриоза е много сериозна и дълга и зависи в основна степен от индивидуалното състояние на пациента.

За всеки, който има желние за личен коментар, може да се свърже с д-р Владимиров в неговия Linkedin профил или с клиниката на нашата страница с контакти.

Разберете за най-новите изследвания и иновации в инвитрото

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Вижте още интересни статии и новини:

Последвай Телеграм канала
на Инвитро клиника „София“!

Ще споделяме полезна информация и последните иновации в инвитрото. :)