fbpx

EMMA тест

EMMA тест (Endometrial Microbiome Metagenomic Analysis) 

Метагеномен анализ на ендометриалния микробиом e скринингов тест за микробиологична оценка на ендометриума.

EMMA тест установява десетте най-разпространени бактерии в ендометриума чрез определяне на процента на наличните лактобацили и дисбиотични бактерии и по този начин подобрява  клиничното лечение на безплодие при жената.

Научни публикации установяват, че патологичната промяна на ендометриалната микрофлора е свързана с лоши репродуктивни резултати за пациентите, лекувани чрез методите на асистираната репродукция.

Ползи

Тестът EMMA определя процента на лактобацилите, присъстващ в ендометриума, за да подобри репродуктивната прогноза на пациента.  EMMA показва също възможното наличие на бактериални патогени, които могат да причинят хроничен ендометрит или други заболявания.  Ако ендометриумът не е доминиран от лактобацили, резултата от теста ще предложи подходящо лечение за пациента.  EMMA ще определи дали микробната среда на матката е оптимална за имплантиране на ембриона.

Индикации

Установено е влиянието на ендометриалната микробиома при пациенти с повтарящи се имплантационни неуспехи. Чрез  оценката на  микробиологичната среда, която ембрионът ще срещне при имплантиране, тестът EMMA може да бъде от полза за всяка пациентка, който желае да зачене.

Технология

EMMA използва последната технология Next Generation Sequencing (NGS), за да осигури микробиометрична информация за тъканта на ендометриума, като анализира пълния профил на ендометриален микробиом.

Молекулярната оценка на микробиома, чрез използването на NGS, позволява да се открият култивирани и некултивирани бактерии.

Ако имате въпроси по темата, не се притеснявайте да се свържете се нас и да отправите вашето питане лично към мен.

Цени

Метагеномен анализ на ендометриалния микробиом /EMMA/

1190 лв.

Последвай Телеграм канала
на Инвитро клиника „София“!

Ще споделяме полезна информация и последните иновации в инвитрото. :)