fbpx

„Духът на здравето“: Инвитро процедури, яйчников резерв и COVID-19 – какво трябва да знаем?

Д-р Десислава Тачева и Д-р Явор Владимиров гостуват в рубриката „Духът на здравето“ на предаването „Преди обед“ по BTV на 07 юли 2020 год. с водеща Д-р Щонова. Тема на дискусията е инвитро процедури и яйчников резерв както и COVID-19.

Какво трябва да се знае за инвитро процедури и яйчников резерв?

В миналото жената е била стожер на семейството – домакиня, майка, раждала е и е отглеждала по пет, шест деца. Днес ситуацията е доста по-различна. Съвременната жена все по-често е разпъвана между кариера, желание за финансова независимост, чувствата, очакване на правилния мъж. И съвсем логично у нея решението да стане майка започва да се отлага.

Но в мелницата на времето обаче часовникът цъка неумолимо и що се отнася до яйчниковия резерв жените просто не усещат кога той започва да се изчерпва. Това не е нещо, което боли или дава някакви сигнали, по които да познаем, че времето ни изтича. Докато не настъпи един ден, когато гинекологът съобщи, че яйчниковият резерв е почти напълно изчерпан, а вашият репродуктивен прозорец много скоро ще се затвори окончателно. Какво да правим в тази ситуация? Как да я профилактираме?

Може да зададете вашите въпроси на д-р Явор Владимиров или да запазите час за консултация в клиниката.

Разберете за най-новите изследвания и иновации в инвитрото

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Вижте още интересни статии и новини:

Последвай Телеграм канала
на Инвитро клиника „София“!

Ще споделяме полезна информация и последните иновации в инвитрото. :)