fbpx

Доктор Явор Владимиров

доктор явор владимиров

Доктор Явор Владимиров от Инвитро Клиника София е специалист в сферата на репродуктивната медицина. В кариерата си той е провел множество манипулации и е въвел различни иновации, с които допринася за развитието на инвитро процедурите в България и спомага за ефикасността на методите в клиниката. 

Научният принос на доктор Явор Владимиров

Една от главните хипотези, които той разработва е “Теория за криолечението на ембриони”. Целта на проучването е да се даде логично обяснение, свързано с ползите от замразяването и последващо размразяване на ембрионите. Ползата от изграждането на тази хипотеза е, че криоконсервацията не е само технология, използвана за съхраняване на ембриони, но и метод за лечение на ембриони. Той може да подобри успеваемостта при двойки с репродуктивни проблеми.

Българските мъже

Друго важно проучване в кариерата му е качеството на семенната течност на мъжкото население на България. Целта е била да се оцени репродуктивните възможности на българските мъже. 482 мъже без данни за репродуктивни проблеми са включени за целите на това изследване, като доброволците са разделени на базата на техния статус на тютюнопушене и техния индекс на телесната маса. Заключението от този експеримент е, че телесната маса оказва огромно влияние върху концентрацията на семенна течност. Тютюнопушенето няма особено статистическо влияние, но българските мъже се оказват с по-слаба репродуктивна способност в сравнение с мъжете в други страни.

Ембриотрансфер

Следващо важно изследване, проведено от доктор Явор Владимиров, е петгодишно многоцентрово рандомизирано контролирано проучване. То сравнява персонализиран ембриотрансфер на бластоцисти при замразени и т.нар. фреш ембриони. Резултатите показват, че персонализираният ембриотрансфер има доста по-висока успеваемост от трансфера на замразени ембриони. 

Иновативен метод за яйчникова стимулация

Последната иновация, която екипът на д-р Владимиров инициира е методиката COSSESU, при която могат да се намалят голямо количество от немедицинските разходи за пациента. Разберете повече за нея от видеото:

Д-р Владимиров провежда много основополагащи изследвания за българските инвитро технологии. Инвитро клиника София, в която е медицински директор, е известна с много постижения. Сред тях са първите в България, въвели оценката на яйчниковия резерв на жената, първата клиника в света, представила теорията за криолечението на ембрионите и там се е родило първото бебе чрез инвитро матурация в България. Ако имате въпроси за вашето репродуктивно здраве, може да се свържете с нас!

Разберете за най-новите изследвания и иновации в инвитрото

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Вижте още интересни статии и новини:

Последвай Телеграм канала
на Инвитро клиника „София“!

Ще споделяме полезна информация и последните иновации в инвитрото. :)