Новини за ин витро от болница по акушерство и гинекология СБАЛАГРМ София

Международно признание за д-р Явор Владимиров

По време на своя 72-ри научен конгрес, който се проведе през октомври 2016 г. в Солт Лейк Сити, САЩ, престижната научна организация Американска асоциация по Репродуктивна медицина (ASRM), обяви тазгодишните си награди за научни изследвания и доклади, които се присъждат на учени, изследователи и клиники от цял свят, работещи в областта на репродуктивната медицина и ембриология.

Научното изследване върху анализа на ендометриалната рецептивност (ERA) с водещо участие на д-р Явор Владимиров дмн и Ин витро клиника „София“ беше отличено с наградата на Society for Reproductive Endocrinology and Infertility за 2016 година.

Изследването доказва, че ERA тестът за ендометриална рецептивност подобрява шансовете за забременяване при пациенти под 38 г. с 24%. Тестът персонализира лечението на пациентите и определя деня за успешен ембриотрансфер при 85% от пациентите. Освен значително подобряване на успеваемостта при забременяване, тестът през последните 4 години е предложил успешно решение за над 10 000 пациенти с репродуктивни проблеми.

Ин витро клиника „София” е една от първите клиники в Европа и първа в България, която използват ERA тест в клиничната практика. „От 2012 год. ние прилагаме успешно този метод, като чрез него установяваме със сигурност кога лигавицата на матката е готова да приеме ембрионите. По този начин ние подобряваме успеваемостта на ин витро метода“, споделя д-р Явор Владимиров.

Лично за д-р Владимиров тази награда е едно признание за професионалната работа на ръководената от него клиника.

„За мен е голяма чест да съм първият българин, удостоен от световната научна общност с тази престижна награда. Да бъда поставен на второ място в доклада, представящ проучването, е едно признание от авторския колектив за моето място в реализацията на този проект“ – допълва д-р Владимиров.

За повече информация:

http://www.fertstert.org/article/S0015-0282(16)61557-1/fulltext

http://www.prweb.com/releases/2016/10/prweb13767456.htm