fbpx

ALICE тест

ALICE тест (Analysis of Infectious Chronic Endometritis) 

Анализ на инфекциозния хроничен ендометрит –  метод, чрез който се откриват бактерии, причиняващи хроничен ендометрит, като по този начин подобрява шансовете за забременяване при пациенти с репродуктивни проблеми.

Кухината на матката е покрита с лигавица, която се нарича ендометриум. Ендометритът е възпалението на маточната лигавица. В зависимост от причината за възпалението ендометритът може да протече остро или хронично.

Най-честите причинители на ендометрит 

  • Инфекции, предавани по полов път – хламидии, гонорея;
  • Туберкулоза – туберкулозните микобактерии достигат до матката по кръвен път, като първичното огнище най-често е в белия дроб;
  • Инфекции, възникващи от нормалната влагалищна флора, която е достигнала по възходящ път до матката;
  • Чревни бактерии, попаднали в половите органи. Независими проучвания показват, че това заболяване засяга до 30% от пациентите със стерилитет, до 66% от пациентите с повтаряща се неуспешна имплантация на  ембриони, както и при случаи на множество спонтанни аборти.

Ползи

ALICE е диагностичен тест за откриване и количествено определяне на осемте най-често срещани патогенни бактерии, причиняващи хроничен ендометрит, препоръчвайки подходящо антибиотично и пробиотично лечение. Микробиологичният метод ALICE позволява идентифицирането на ендометриални патогени (култивирани и некултивирани),  свързани с хроничния  ендометрит.

Ако тестът е положителен, резултатът ще бъде насочен към откриването на специфичните бактерии, причиняващи споменатото състояние. В зависимост от резултатите от ALICE теста се предоставя списък с препоръчителните антибиотици и пробиотици. Предлага се и консултация.

Индикации

ALICE може да бъде от полза за всяка пациентка, която желае да постигне бременност Той служи за преценка на микробиологичната среда, която ембрионът ще срещне при имплантиране. ALICE може също да бъде от полза за пациенти с анамнеза за множество спонтанни аборти  или повтарящи се имплантационни неуспехи, поради установената връзка на хроничния ендометрит с тези случаи.

Технология

ALICE тест използва последната технология Next Generation Sequencing (NGS), за да осигури микробиометрична информация от тъканта на ендометриума, чрез анализиране на изобилието от специфични бактерии, причиняващи хроничен ендометрит.

Ако имате въпроси по темата, не се притеснявайте да се свържете се нас и да отправите вашето питане лично към мен.

Цени

Анализ на инфекциозния хроничен ендометрит /ALICE/

790 лв.

Последвай Телеграм канала
на Инвитро клиника „София“!

Ще споделяме полезна информация и последните иновации в инвитрото. :)